Het is niet zo eenvoudig om je voor te stellen hoe enorm groot de rol van religie wel was in onze streken tijdens de 16de eeuw. Gelukkig maken sommige – heel erg zeldzame – getuigen dat belang net heel tastbaar. Professor en conservator-restaurateur Lieve Watteeuw onthult alles wat we kunnen leren van Besloten Hofjes: mystieke mixed-media retabelkasten uit de tijd van Karel V en Margaretha van Oostenrijk, van top tot teen bezet met zijden bloemen, houten sculptuurtjes, inscripties in koraal of glas, stoffelijke resten en hier en daar een eeuwenoud verborgen briefje.

Deze Denkvoerlezing wordt georganiseerd in samenwerking met Illuminare en Ards, het centrum voor middeleeuwse beeldhouwkunst binnen M.

30.03.23 | 20:00 – 21:30
Locatie: M Leuven
Taal: Nederlands
Inschrijven: verplicht

Daar wil ik bij zijn!
Voor meer informatie, klik hier.